Oproep voor deelnemers aan onderzoek met Redcord Active

Voor wie is deze oproep?

Voor mijn eindscriptie voor de opleiding Fysiotherapie ben ik op zoek naar vrouwen tussen de 20 en 55 jaar met langdurige pijnklachten in het bekkengebied. De medische term voor deze klachten is CPPS, Chronic Pelvic Pain Syndrome. Bij pijnklachten in de buik, het bekken en de bekkenbodem kunnen spieren, banden en gewrichten een grote rol spelen. De klachten zijn vaak complex en kunnen variëren van pijn in de onderrug tot pijn in de onderbuik of het bekkengebied.

 

Het onderzoek

Ik wil graag het effect van sling therapie, oefeningen met Redcord Active, onderzoeken bij vrouwen met chronische bekkenklachten (CPPS).

 

Inclusiecriteria

  • De deelnemer is vrouw en tussen de 20 en 55 jaar
  • Een gezond gewicht, tot matig overgewicht volgens de BMI index (18.5 – 30.0)
  • Start van de deelname aan het programma is ten minste 9 maanden postpartum
  • De deelnemer heeft pijnklachten in het bekkengebied en ervaart ten gevolge hiervan beperkingen in het dagelijks leven

 

Waaruit bestaat het onderzoek?

Twee keer per week doet u gedurende 30 minuten, onder begeleiding in groepsverband, oefeningen met Redcord Active. De onderzoeksperiode is 6 weken vanaf november tot half december 2018. De locatie voor de oefengroep is de fitnesszaal in Gezondheidscentrum Lemsterpark. Er zijn geen kosten aan deelname verbonden.

Wie doet het onderzoek?

Mijn naam is Christel Achterberg en ik ben Fysiotherapeut in opleiding en Redcord Active Specialist. De onderzoeksvraag voor mijn scriptie is ontstaan in samenwerking met Bekkenfysiotherapeut Wietske Rottiné.

 

Meer informatie over deelname
Voor meer informatie over deelname aan het onderzoek kunt u contact opnemen met
Christel Achterberg 06 25298391 of via info@fysiolemsterpark.nl

 

Christel Achterberg

 

Aanmelden