Algemene fysiotherapie

Algemene fysiotherapie

De fysiotherapeut is de deskundige als het gaat over klachten van het houdings- en bewegingsapparaat. Hij behandelt patiënten die in het dagelijks leven belemmerd worden bij het bewegen. Naast de behandeling, die onder meer kan bestaan uit oefentherapie en massagetherapie, zet de fysiotherapeut zijn deskundigheid ook preventief in, bijvoorbeeld bij het adviseren of begeleiden van patienten. Een fysiotherapeut levert maatwerk, daarom wordt bij iedereen bekeken welke behandelmethode de voorkeur heeft. De meest voorkomende therapieen zijn:

 

Bewegingstherapie:

Deze behandelmethode wordt ook wel oefentherapie genoemd. Doel ervan is bijvoorbeeld het beïnvloeden van bewegingsmogelijkheden van gewrichten, het vergroten van de spierkracht, het aanleren van een betere houding, een beter evenwicht of een betere ademhalingstechniek en het leren ontspannen.

Massagetherapie:

Doel van massage is naast pijn dempen, het bevorderen van de bloedsomloop in het weefsel en het verminderen van de spierspanning. Massage is éen van de mogelijke behandelmethoden binnen de fysiotherapie. 

 

Fysische therapie:

Onder fysische therapie vallen: elektrotherapie (Tens) en geluidsgolftherapie. De technieken worden vooral ingezet om het weefsel te laten herstellen en de pijn te verlichten.

 

Fysio Lemsterpark

Persoonsgegevens

Dhr.

Mevr.

Verzekeringsgegevens

Arts / specialist

Klachtgegevens