Sportrevalidatie

SPORTREVALIDATIE VOLGENS DE REHABOOM-METHODE

 

De Rehaboom-methode is ontwikkeld door Toine v/d Goolberg, oud hersteltrainer. Deze vorm van revalidatie brengt sporters stapsgewijs weer terug op wedstrijdniveau. Allereerst wordt de blessure in kaart gebracht en volgt een analyse van de sport die je beoefent. Aan de hand hiervan gaan we met de revalidatie starten.

 

De Rehaboom bestaat uit drie pijlers:

  • Uithoudingsvermogen
  • Kracht
  • Snelheid

 

 

Binnen de sportrevalidatie komen al deze drie pijlers aan bod. De opbouw gaat van lage intensiteit tot (sub-)maximale intensiteit. De revalidatie begint al na de acute fase van een blessure. Daarbij moet je denken aan stabiliteitsoefeningen, krachtuithoudingsvermogen aerobe capaciteit/aeroob vermogen en loop ABC.

Daarna gaat de opbouw verder met o.a. trainen op hypertrofie, maximaalkracht, supra maximaalkracht, snel kracht en explosieve kracht, sprong en werp ABC en plyometrie.

Als alles goed doorlopen is, volgt aan het eind een test om te kijken of je weer wedstrijd klaar bent (de Complex methode). Als deze test ook met goed gevolg wordt doorstaan, ben je weer klaar voor trainen en wedstrijden.

 

Neem contact op met onze specialist:

Telefoon: 0514 563 528

 

Wopke Kuipers

 

Persoonsgegevens

Dhr.

Mevr.

Verzekeringsgegevens

Arts / specialist

Klachtgegevens